dijous, 17 d’abril del 2014

Tutorial: Fotografiar miniatures


Us faig un petit tutorial de com faig jo les fotos a les miniatures. Veureu que és molt senzill i es pot fer amb coses que tingueu per casa.

1. Triar un fons: Jo normalment faig servir uns blocs de papers estampats que venen a Tigger. Són molt econòmics i bonics. Si no en teniu podeu imprimir un estampat que us agradi i enganxar-lo en un cartró.
Quan vui un fons blanc utilitzo cartró ploma, pero serveix igual un paper blanc que estigui enganxat en cartró.


2. Poseu-vos a prop d'una finestra. Us recomano que no entri el sol directe. Si pasés aixó, baixeu les cortines o espereu a que el sol es desplaci o a que faci un dia amb nuvols :)


3. Preparar l'escena: tenir el bloc d'estampats, ja li dóna cos al paper i no em cal enganxar-lo a cap superfície rígida. Només em cal aguantar-lo dret. Per aixó utilitzo dos pots de vidre col·locats estrategicament.


4. Posseu les miniatures a escena: Jo faig servir una taula en miniatura com a suport, però podria possar-ho directament a la taula normal. Per a mantel faig servir un tross de roba que està mal tallat, desprès al fer la foto no es veu.
Mantingueu tots els objectes a fotografiar ven a prop, que desprès és un "rotllo" anar d'un lloc a l'altre a buscar-los.


5. Resultat: El resultat és aquest, queda estupendo!
Uns consells? Intenteu afegir objectes que li donguin més aire de realitat a l'escena, com per exemple un ganivet a punt de tallar el pastís, un ram de flors, etc.
O també és molt útil un céntim. El col·loquem junt amb l'escena i així es poden veure clarament les proporcions. A vegades també utilitzo un llàpis o qualsevol cosa que ens pugui donar l'idea de les mides.



Fotos amb mòbil: Aquesta última foto l'he fet amb el mòbil, com podeu veure, tot i que no em pu acostar tant als objectes com amb una bona càmara, el resultat segueix sent bonic.


Espero que el tutorial us hagi sigut d'utilitat i que us animeu a fer unes fotos molt xules!

5 comentaris:

  1. Muchas gracias por este gran tutorial! todo el mundo se preocupa de cómo hacer esta o aquella miniatura, pero nadie hasta ahora de cómo hacer mejores fotos. Además de que una buena miniatura con una mala foto pierde mucho. Un abrazo y tendré en cuenta todos tus consejos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por tu comentario. Si, yo pienso lo mismo que tu, una miniatura si no tiene una buena foto no es lo mismo. Abrazos!

      Elimina
  2. Voy a intentarlo , yo soy muy mala fotógrafa , y mis miniaturas creo que pierden un montón.
    Gracias por la ayuda.
    Loly

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguro que lo consigues Loly! Solo tienes que buscar una ventana con buena luz (pero que no sea una luz directa) y un fondo neutro o bonito ;)

      Elimina
  3. Gràcies per publicar-ho Carla. És un tutorial de gran utilitat! 🖒

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...